Program "WE [LOVE] PUO" bersama Pelajar Baharu sesi Jun 2013

Program : "WE [LOVE] PUO" bersama Pelajar Baharu sesi Jun 2013
Tarikh : 19 JUN 2013
Masa : 3.00 pm - 5.00 pm
Tempat : Padang Kampus B, PUO.

Kami dari JPP mengucapkan ribuan terima kasih kepada pelajar ambilan sesi Jun 2013, ahli jawatankuasa dan pensyarah yang terlibat di atas kerjasama yang diberikan dalam menjayakan program ini.

   Sayangi dan harumkan nama politeknik anda. Semoga segala aktiviti akademik mahupun kokurikulum yang dilakukan mendatangkan kebaikan kepada semua.

Gambar-gambar aktiviti:Minggu Suai Kenal sesi Jun 2013

Program : Minggu Suai Kenal Sesi Jun 2013
Tarikh : 17-19 JUN 2013
Masa : 8.00 am - 5.00 pm
Tempat : Dewan Jubli Perak, PUO

Gambar-gambar aktiviti:

Pendaftaran Pelajar Baru sesi Jun 2013

Program : Pendaftaran Pelajar Baru Sesi Jun 2013
Tarikh : 15-16 JUN 2013
Masa : 8.00 am - 1.00 pm
Tempat : Dewan Jubli Perak, PUO

Gambar-gambar aktiviti:

Program Solat Hajat Dan Bacaan Yassin

Program : Solat Hajat Dan Bacaan Yasin
Anjuran : Jawatankuasa Perwakilan Pelajar
Tarikh :9 APRIL 2013
Masa : 7.15 pm - 10.00 pm
Tempat : Masjid Sultan Azlan Shah Ipoh

Program ini bertujuan untuk memohon rahmat dan keberkatan Ilahi dalam membantu pelajar Politeknik Ungku Omar semasa peperiksaan akhir setelah berusaha dengan bersungguh-sungguh mengulangkaji pelajaran. Program atau majlis solat hajat ini akan dapat merapatkan hubungan silaturrahim antara pelajar dengan masyarakat setempat kerana masyarakat setempat akan turut serta dalam majlis ini. Mudah-mudahan program keagamaan ini akan mendapat keberkatan dan keredhaan dari Ilahi.


Gambar-gambar aktiviti:

Kursus Kepimpinan Jawatankuasa Perwakilan Pelajar

Program : Kursus Kepimpinan Jawatankuasa Perwakilan Pelajar
Anjuran : Jabatan Hal Ehwal Pelajar
Tarikh : 29-31 JANUARI 2013
Hari : Selasa-Khamis
Tempat : Marina Cove Lumut, Perak


Seramai lebih kurang 31 orang pelajar PUO iaitu peserta yang terdiri daripada Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP) telah menyertai Kursus Kepimpinan Pelajar yang diadakan pada cuti iaitu 29 Jan 2013 hingga 31 Jan 2013. Antara tujuan penglibatan para pemimpin pelajar sebagai peserta di dalam kursus ini adalah untuk mendedahkan para peserta kepada maksud pemimpin dan kepimpinan itu sendiri.

Gambar-gambar aktiviti:

Majlis Solat Hajat & Tahlil Perwira Lahad Datu

Program : Majlis Solat Hajat & Tahlil Perwira Lahad Datu
Anjuran : Jabatan Pengajian Politeknik 
Tarikh : 07 MAC 2013
Masa : 9.00 am - 1.00 pm
Tempat : Dewan Jubli Perak,PUO

          Malaysia telah dikejutkan dengan berita pencerobohan oleh pemberontak di Lahad Datu,Sabah.Ketika majlis ini dilaksanakan seramai 8 perajurit negara kita telah gugur semata-mata untuk mempertahankan kedaulatan negeri Sabah di bawah bayu daripada dirampas oleh pihak yang tidak bertanggungjawab.Oleh itu,bagi menghormati jasa mereka,Jabatan Pengajian Politeknik (JPP) telah melaksanakan program Solat Hajat dan Tahlil secara serentak di seluruh Malaysia.Tujuan program ini dijalankan bagi menghargai pengorbanan yang dilakukan yang perajurit negara kita yang telah gugur syahid di medan pertarungan.Selain itu,program ini dilaksanakan ialah untuk mendoakan keselamatan anggota perajurit yang berjuang untuk mempertahankan kemerdekaan Malaysia daripada ancaman luar.Justeru itu,Jawatankuasa Perwakilan Pelajar (JPP) telah menerima amanat untuk menjalankan program yang begitu bermakna sekali.

Gambar-gambar aktiviti:

Majlis Perasmian & Penyerahan Baucer Buku & Kad Diskaun Siswa

Program : Majlis Perasmian & Penyerahan Baucer Buku & Kad Diskaun Siswa
Anjuran : Jabatan Pengajian Politeknik 
Tarikh : 19 FEBRUARI 2013
Masa : 2.00 pm - 5.00 pm
Tempat : Dewan Jubli Perak,PUO

          Majlis ini dilaksanakan adalah untuk melancarkan perasmian dan penyerahan baucar buku, kad diskaun siswa serta watikah pelantikan kabinet baharu JPP sesi 2012/2013 yang disaksikan oleh para pelajar Politeknik Ungku Omar. Disamping itu, Politeknik Ungku Omar juga turut menjalinkan kerjasama bersama Kelab Korpus Politeknik Ungku Omar. Kehadiran pelajar bagi majlis ini amat memuaskan dan mencapai sasaran yang ditetapkan. Pihak HEP menyarankan pelajar Politeknik Ungku Omar agar menggunakan bantuan yang disalurkan dengan sebaik mungkin. Antara pihak yang datang untuk turut serta dalam menjayakan majlis besar ini ialah Pustaka Hijrah Jaya, Lambang Jihad Ent., AMQ Marketing dan yang lain-lain yang dijalankan di Dewan Jubli Perak.

                                                              Gambar-gambar aktiviti: